sde megaron logo

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ΜΕΓΑΡΩΝ

Search
Close this search box.

ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΣΔΕ ΜΕΓΑΡΩΝ

Την Τρίτη 08/12/2021 επισκέφτηκαν το Σχολείο μας οι κκ. Στεργίου Γ. , Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Κρυσταλλίδου Π., Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού, Μαχαιρά Κ., Συντονίστρια Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένης της παράδοσης βιβλίων που θα εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη μας, στο πλαίσιο πράξης εθελοντικής προσφοράς – δωρεάς. Σε διεξοδική συζήτηση που έλαβε χώρα, τόσο με τον Διευθυντή και τους/ις εκπαιδευτικούς όσο και (κυρίως) με τους εκπαιδευόμενους/ες του Σχολείου μας, αναδείξαμε τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τα ΣΔΕ όλης της χώρας, ως αποτέλεσμα της πλημμελούς μέριμνας γι’ αυτά από την Κεντρική και Περιφερειακή Διοίκηση, αλλά και της ατελούς θεσμικής συγκρότησης των Δομών Υποστήριξής τους. Συγκεκριμένα επισημάνθηκαν τα εξής ζητήματα:

1. Η καθυστέρηση τοποθέτησης εκπαιδευτών/ριών στα ΣΔΕ, ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Δεκέμβρη, κάτι που σημαίνει απώλεια του 1/3 σχεδόν της εκπαιδευτικής χρονιάς.

2. Η ελλιπής έως ελάχιστη παροχή του αναγκαίου έως και στοιχειώδους εποπτικού υλικού για την ποιοτική εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

3. Η καθυστέρηση έγκρισης από τη Δημοτική Αρχή της παροχής αιθουσών για την έναρξη της διδασκαλίας.

4. Η ανυπαρξία ψηφιακών μέσων (Tablets, Laptops) για την υποστήριξη των εκπαιδευομένων στον Ψηφιακό Γραμματισμό, στα Σχέδια Δράσης και στους λοιπούς Γραμματισμούς.

5. Η ανυπαρξία Αίθουσας Βιβλιοθήκης ως χώρου-κοιτίδας της οικείωσης των εκπαιδευομένων με το βιβλίο, τα γράμματα, τον πολιτισμό.

6. Η υποχρέωση διενέργειας των rapid tests με έξοδα των εκπαιδευομένων, κάτι που βαραίνει δυσβάστακτα τις ήδη δυσχερείς οικονομικές συνθήκες επιβίωσής τους.

Ο κος Στεργίου, αφού αναγνώρισε πως «τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ένταξη, την εξέλιξη και την προοπτική ανθρώπων που στερήθηκαν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση», υποσχέθηκε να μελετήσει και να μεταφέρει στους/ις υπευθύνους για ένα έκαστο ζήτημα τις επισημάνσεις μας. Οι κες Κρυσταλλίδου και Μαχαιρά από μέρους τους δεσμεύτηκαν να δρομολογήσουν την υποστήριξη του Σχολείου μας σε ό,τι αφορά τη διάθεση tablets και τη διαμόρφωση της Βιβλιοθήκης. Με το βλέμμα στραμμένο στην δομική ποιοτική αναβάθμιση των ΣΔΕ… προσδοκούμε την έμπρακτη υλοποίηση αυτής….